"На крилах кохання!"

Ось уже понад 120 років День Святого Валентина є одним з найулюбленіших свят на Заході і в нашій країні. Його святкують дорослі і діти, сім’ями і в колі друзів. А прийшло воно до нас із Франції, де святий Валентин є покровителем закоханих.

В III ст. нашої ери римський імператор Клавдій ІІ проголосив указ, який забороняв одружуватись. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання бути хорошими солдатами і лицарськи захищати Рим.

Молодий християнський священик Валентин не послухав наказу й потаємно вінчав юних закоханих, довідавшись про «антидержавність» одруження, імператор повелів заточити порушника закону у в’язницю і потім стратити.

У в’язниці Валентин, не маючи священних книг, різноманітив своє нежадане дозвілля тим, що писав листи доньці тюремника. Листи були такі ж прекрасні, як і донька. Молоді люди покохали один одного.

Перед стратою, 14 лютого 270 року, він відправив дівчині прощальну листівку з короткою фразою «Від Валентина».

Вечір закоханих відбувся і в нашій школі. У лірично-музичній композиції взяли участь учні 8-11 класів. А підготували і провели цей захід учні 9 класу

/Files/images/2018_валентин.jpg/Files/images/2018_валентин1.jpg/Files/images/2018_валентин2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.